Timmermans: 'Jihadisten zijn prioriteit voor kabinet'

Geen categoriejun 22 2014, 14:00
Tuurlijk.
Ach ja. Nu het CDA en de PVV er vragen over hebben gesteld zijn jihadisten opeens 'prioriteit' voor het kabinet.

Voor het kabinet is het een 'topprioriteit' om Nederlandse jihadisten in de gaten te houden en te voorkomen dat ze toeslaan in ons land. 'Alle verhalen alsof wij naïef zouden zijn en niets zouden doen, kan ik echt terzijde schuiven'', zei minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

Die man is onderhand echt totaal ongeloofwaardig aan het worden. Is er ook maar iemand die in zijn mooie verhalen trapt? Zeker als ze dit soort uitspraken lezen?

De ruim 100 Nederlanders die in Syrië vechten zijn volgens Timmermans voornamelijk bij ISIS terechtgekomen. Bij terugkomst in Nederland zijn de Syriëgangers vaak getraumatiseerd door wat ze hebben meegemaakt. Timmermans noemde het een topprioriteit om de samenleving tegen dit gevaar te beschermen.

Getraumatiseerd? Waar heb je het over, Frans? Die mensen vinden het fan-tas-tisch om dode 'niet-gelovigen', 'afvalligen' of 'ketters' te zien. Ze zijn niet 'getraumatiseerd,' maar geïnspireerd.
We hebben echt een gigantisch probleem dat deze man ons buitenlands beleid bepaald. Wat een naïeve brokkenpiloot zonder ook maar een beetje verstand van zaken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten