Troepen Assad richten bloedbad aan in dorp

Geen categoriemei 03 2013, 18:00
Slachtpartij.
Troepen van Bashar al-Assad hebben enorm huisgehouden in het dorpje Bayda. Dat bericht het AD:

Het Syrische regime is verantwoordelijk voor een bloedbad dat donderdagavond werd aangericht in het soennitische dorp Bayda. Dit heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vrijdag gemeld. Syrische regeringstroepen trokken, ondersteund door aan Assad loyale strijdgroepen, een dodelijk spoor door Bayda, een dorpje vlak bij de stad Banias.

Er zijn tussen de 50 en 100 mensen omgekomen bij het geweld, waaronder vrouwen en kinderen.
De reden dat Assad dit dorp heeft aangevallen? Er wonen daar (vooral) soennieten. Zoals u ongetwijfeld weet is Assad een alawiet, wat ook geldt voor de meeste soldaten en hoge regeringsfunctionarissen.
Het vervelende voor Syrische Alawieten is dat zij uiteindelijk verantwoordelijk gehouden zullen worden voor Assads misdaden tegen de menselijkheid - en dan vooral tegen soennieten. Dat is natuurlijk onjuist, maar de fundamentalistische rebellen zullen het sektarische geweld als ze winnen alleen maar opvoeren.
Met andere woorden, wie er ook 'wint', het geweld is nog lang niet voorbij. Als Assad aan de macht blijft gaan de soennieten door met hun 'revolutie', en als de rebellen winnen zullen ze alawieten vrijwel zeker uitmoorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten