Tunesië vaardigt arrestatiebevel uit tegen gevluchte president Ben Ali

Geen categoriejan 26 2011, 14:30
Tunesië heeft zojuist een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de gevluchte ex-president Zine El Abidin Ben Ali.
De Tunesische minister van Justitie, Lazhar Karoui Chebbi, wil dat zowel Ben Ali als zijn vrouw opgepakt worden wegens diefstal van staatseigendommen.
Ben Ali, zijn vrouw en veel andere familieleden hebben de Tunesische staatskas decennialang gebruikt als een persoonlijke rekening. Als zodanig kan het niet echt als een verrassing komen dat de (deels nieuwe) regering ze nu flink wil aanpakken.
Aan de andere kant zijn sommige kabinetsleden niet bepaald onschuldig. De huidige premier Ghannouchi distantiëert zich nu dan wel van zijn voormalige president, maar een paar weken geleden diende hij hem nog zonder te klagen over wat diefstal dan ook.
Het Tunesische volk trapt dan ook niet in het spelletje dat Ghannouchi en zijn kompanen spelen. Vandaag zijn er opnieuw rellen uitgebroken in Tunis. De demonstranten eisen het aftreden van de premier en alle andere kabinetsleden die onder Ben Ali hebben gediend.
Wie wint deze strijd? Wil het volk echt meer politiek bloed zien, of komen Ghannouchi en zijn vrienden toch weg met hun hypocriete dubbelspel?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten