Turkije staat op scherp: ISIS plant aanslagen

Geen categoriemei 17 2016, 11:00
De Turkse politie heeft een landelijke waarschuwing doen uitgaan: ISIS is de komende dagen van plan om aanslagen te plegen.
De radicaal-islamitische slachters zouden met name donderdag een bloedbad willen aanrichten. Dan viert Turkije namelijk de verjaardag van Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van de seculiere Turkse Republiek die het Ottomaanse Rijk opvolgde.
Volgens de Turkse autoriteiten wil ISIS binnenkort toeslaan omdat Turkije meer aanvallen uitvoert op ISIS-doelwitten in Syrië én omdat de Turkse politie de afgelopen tijd flink wat ISIS-netwerken in Turkije zelf heeft opgerold. Daar zouden de moslimextremisten niet over te spreken zijn.
De afgelopen maanden heeft ISIS al verschillende vreselijke aanslagen gepleegd in Turkije, waaronder in Istanbul, de grootste stad van het land. Ook hebben de moslimterroristen moorden uitgevoerd in andere steden, waaronder Gaziantep. Daar hebben ze bijvoorbeeld Syrische journalisten vermoord die frequent schreven over wat ISIS aanricht in Syrië.
Kortom, ISIS heeft een serieuze aanwezigheid in Turkije. Als de groep daar aanslagen wil plegen moeten we er ernstig rekening mee houden dat ze daarin zullen slagen.
Laten we hopen dat de Turkse autoriteiten en individuele Turkse burgers de komende tijd op scherp staan en ingrijpen als ze iets verdachts zien. Alleen zo valt de schade mogelijk, en hopelijk, te beperken, vrees ik.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten