Uitdager Sepp Blatter zegt voetbal vaarwel

Geen categoriejul 21 2012, 20:00
Bin Hammam heeft zijn buik er vol van.
De voormalige uitdager van Sepp Blatter heeft de slechte kant van het voetbal gezien, en wil er niks meer mee te maken hebben:

Mohamed bin Hammam heeft schoon genoeg van alle beschuldigingen van corruptie. Hij zegt voetbal vaarwel. De voormalige kandidaat voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA: "Na 42 mooie jaren zie ik nu ook het lelijke gezicht van voetbal. Het is mooi geweest, ik ga met pensioen."

Vorig jaar durfde Hammam zich zowaar kandidaat te stellen, wat natuurlijk niet op prijs werd gesteld door Blatter. Het duurde dan ook niet lang voordat hij beschuldigd werd van het kopen van stemmen (echt waar joh? En Blatter doet dat natuurlijk nooit. Toch?) en zelfs levenslang werd geschorst door de FIFA.
Ja, ja, Blatter weet wel hoe je omgaat met concurrenten.
Hoe dan ook, het Internationale Sporttribunaal in Lausanne (CAS) heeft deze schorsing opgeheven, maar dat maakt Hammam allemaal niets meer uit. Hij heeft er schoon genoeg van - ik kan het me voorstellen.
Nu is de vraag natuurlijk wel: zal iemand ooit in staat zijn om Blatter eruit te gooien, of komt er pas een nieuwe voorzitter als hij dood is?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten