Uitgewezen asielzoeker pleegt zelfmoord

Geen categorieapr 12 2012, 17:00
Tragisch, maar geen reden om het beleid te veranderen.
Het is bijzonder tragisch dat deze man zich van zijn leven heeft beroofd, maar dat is geen reden om het beleid aan te passen.

Dinsdag was er een herdenkingsdienst voor de man. Hij heeft het voor zijn kinderen gedaan, luidden de verklaringen. Zijn zoon Abdilla van 14 jaar zou volgens een van de buren hebben gezegd: 'De IND heeft mijn vader vermoord.' Hatungimana was zo'n 5 jaar in Nederland.

Links zal dit ongetwijfeld aangrijpen om te stellen dat we de grenzen weer wagenwijd moeten openzetten, maar dat veroorzaakt meer problemen dan het oplost.
We kunnen ons beleid niet aanpassen omdat er een paar mensen zijn die niet om kunnen gaan met de implementatie van onze wetten. Het is vervelend, maar we kunnen onze grenzen niet zomaar openstellen voor een ieder die liever in Nederland dan in een ontwikkelingsland woont.
Anders dan Pauline vind ik het dan ook niet 'mooi' dat mensen zich over zijn kinderen ontfermen - tenminste, niet als dat inhoudt dat ze hier dan nog jaren mogen blijven. Zoals ik al eerder schreef moeten alle asielzoekers wiens aanvraag afgewezen is worden uitgezet: of ze nu minder- of meerderjarig zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten