Vader Vaatstra eist 2,5 ton van Jasper S.

Geen categoriedec 04 2013, 16:00
Terecht.
De vader van Marianne Vaatstra eist een flinke schadevergoeding van Jasper S., de moordenaar van zijn dochter:

Bauke Vaatstra, de vader van het omgebrachte Friese meisje Marianne, eist via de rechter een schadevergoeding van 2,5 ton tegen de moordenaar van zijn kind. In het bedrag zit een ton aan smartengeld. Vaatstra’s raadsman John Beer bevestigde gisteravond dat de zaak inmiddels loopt bij de civiele rechter in Leeuwarden.

Vanwege de hoogte van het bedrag heeft de letselschadeadvocaat beslag laten leggen op de boerderij van S. in Oudwoude. De advocaat laat verder weten:

"Wij hebben de procedure niet ingestoken als smartengeld voor de nabestaanden dat in dit land trouwens niet eens wordt toegekend als mensen een kind verliezen. Hier is Bauke Vaatstra overduidelijk zelf slachtoffer. Hij heeft het lichaam van zijn dochter destijds aangetroffen in het weiland in Veenklooster. Een deskundige heeft vastgesteld dat Mariannes vader daardoor grote psychische schade opliep."

Als hem dit bedrag niet wordt toegekend zou het werkelijk een enorm schandaal zijn. Vaatstra heeft hier meer dan recht op. Indien dat betekent dat S' gezin uit hun boerderij wordt gezet: het zij zo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten