Van den Boog stapt op

Geen categorieapr 17 2011, 23:36
Eindelijk!
Dat werd tijd.

Algemeen directeur Rik van den Boog heeft besloten zijn functie als statutair directeur van AFC Ajax NV, in goed overleg met de Raad van Commissarissen (RvC), te beëindigen. Van den Boog blijft formeel tot 1 juni 2011 in dienst. Hij wikkelt de komende weken lopende zaken af en draagt zijn taken over. De RvC heeft besloten dat twee RvC-leden, te weten Joop Krant en Frank Eijken, de directieleden van Ajax zullen bijstaan in de hoedanigheid van gedelegeerd commissaris.

Eigenlijk begrijp ik Van den Boog niet echt. Als hij half zo intelligent was als hij zelf schijnt te denken had hij Johan Cruijff nooit de oorlog verklaard. Je kan de strijd tegen die man namelijk niet winnen. Nu niet, nooit niet.
Daar komt bij dat Cruijff alles behalve alleen stond.
Ten slotte had de voormalige nummer 14 natuurlijk gewoon gelijk. Het is al jaren een zootje bij Ajax. Daar moet iets aan gedaan worden, en wel liever vandaag dan morgen.
Ajaxfans kunnen nu alleen maar hopen dat de plannen van Cruijff gerealiseerd gaan worden. Van den Boog stapt op, de RvC zal ongetwijfeld vervangen worden; de Amsterdamse club kan bijna met een schone lei beginnen. En dat is broodnodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten