Van der Laan: 'We moeten Zwarte Piet maar veranderen'

Geen categorieokt 18 2013, 15:14
Eberhard van der Laan én Sinterklaasorganisaties willen zich al overgeven.
Vaste lezers van DDS weten dat de redactie een groot en gepassioneerd voorstander en verdediger is van de Nederlandse cultuur. Zo willen wij bijvoorbeeld dat het Sinterklaasfeest gewoon in zijn huidige vorm blijft bestaan. Dat houdt dus in: met een Zwarte Piet die kroeshaar en volle lippen heeft, en ook nog eens knetterzwart is. Racismeroepers kunnen zoveel demonstraties organiseren als ze willen, maar de idee dat Zwarte Piet op racisme gebaseerd is, is totale flauwekul. Het is aan ons om dat keer op keer duidelijk te maken.
Jammer genoeg ben ik bang dat we die strijd wél gaan verliezen. Politiekcorrecte politici en organisaties geven de aftrap al voor onze overgave:

De groeiende weerstand tegen de figuur van Zwarte Piet kan niet zonder gevolgen blijven voor het sinterklaasfeest, vindt burgemeester Eberhard van der Laan.

In de commissie algemene zaken noemde Van der Laan Zwarte Piet gisteren onderdeel van een waardevolle traditie. 'Maar als blijkt dat Amsterdammers pijn ervaren als gevolg van een aspect van die traditie, is dat een goede reden voor een nieuwe ontwikkeling.'

Hier zie je aan dat het helemaal niet veel moeite kost om de gemiddelde Nederlandse politicus een enorm schuldgevoel aan te praten. Wapper wat met boze spandoeken, beschuldig hem van racisme, et voila: in weinig tot geen tijd gooit hij de handdoek in de ring. Zo ook burgemeester Van der Laan.
Dat is op zich al erg, maar het wordt nog erger als je dit nieuws erbij neemt:

Sinterklaasorganisaties zijn bereid het uiterlijk van Zwarte Piet aan te passen. Dat zeggen vertegenwoordigers van de verschillende organisaties naar aanleiding van de protesten tegen de gedaante van de zwarte knecht die Sinterklaas vergezelt. De felheid van voor- en tegenstanders in dit debat bedreigt volgens hen het kinderfeest.

Zij zijn bang dat er een tweesplitsing ontstaat in Nederland, met voorstanders van Zwarte Piet aan de ene kant, en tegenstanders aan de andere. Daarom stellen ze nu voor om het uiterlijk van Piet vanaf volgend jaar langzaam te veranderen. Na een aantal jaren moet de Zwarte Piet zoals wij die nu kennen dan geëvolueerd zijn in een heel ander figuur die wél acceptabel is voor cultuurverrijkende racismeroepers.
Belachelijk natuurlijk. Ik herhaal nog maar eens: Zwarte Piet heeft niets met racisme te maken. Sterker nog, 150 jaar geleden was hij al net zo populair als de Sint zelf. Heel Nederland begrijpt - dit minus een twintigtal racismeroepers en de politiekcorrecte élite natuurlijk, die de band met het volk decennia geleden al is kwijtgeraakt.
Helaas durft politiekcorrect Nederland dit debat niet écht te voeren. Niet omdat men denkt dat het feest stiekem toch een beetje racistisch is, maar omdat men bang is om ook maar één persoon voor het hoofd te stoten. Zelfverklaarde slachtoffers bepalen immers wat er gebeurt in Nederland. Punt. Daarom zullen wij - mensen die zich wél hard durven te maken voor onze cultuur - deze strijd uiteindelijk verliezen. Zo niet dit jaar, dan volgend jaar.
Zoals ik eerder deze maand al schreef:

Er is hier al weinig echte cultuur meer over, als we op gebied ook nog eens een stap terug doen kunnen we het hele handeltje wel opdoeken en een politiek-correct zeurland worden, waarin iedereen continu op zijn tenen loopt uit angst om iets te doen of te zeggen waar een ander aanstoot aan neemt.

Helaas: die kant gaat het inderdaad op. Nog even en we hebben echt geen cultuur meer over. Met dank aan racismeroepers en lafhartige politiekcorrecten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten