Van Hanegem maakt PSV kapot

Geen categorieaug 13 2012, 20:00
Afgefikt.
Zo zeg! Dit is nog eens een geweldige column over PSV. Eén van de vele mogelijke, maar vooral schitterende, citaten:

In de weken van de voorbereiding hoorde ik dat Dick Advocaat er zo bovenop zat. Dickie dit en Dickie dat. Maar Dickie kon hier ook weinig aan verhelpen. Als je alleen al dat centrale duo Bouma-Marcelo ziet, dan springen de tranen je toch in de ogen. Die besluiteloosheid en onzekerheid! Je zou toch denken: dan ben je voetballer van beroep en dan krijg je een bal aangespeeld, dat zou je toch fijn moeten vinden? Maar deze twee weten echt niet wat ze ermee moeten en het liefst schuiven ze hem zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde ploeggenoot.

Nog één:

Mark van Bommel is binnengehaald als de man die Eindhoven naar de titel moet leiden, maar je kunt dat leiderschap natuurlijk niet afdwingen met louter een stoere houding en een schopje hier en daar. Ook qua voetbal zal hij een voorbeeld moeten zijn en dat zag ik niet terug.

Van Hanegem heeft natuurlijk gelijk. PSV schepte voor het seizoen op dat ze wel eventjes kampioen zouden worden. Ja, ja, Van Bommel was ineens de grote leider, Dickie de beste trainer ter wereld, en PSV het beste team van Nederland - met gemak, zelfs.
Nou, zo gemakkelijk gaat dat niet.
Tip voor de Eindhovenaren: laat het eerst zien op het veld, schep daarna pas op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten