Van Heeswijk: ik ben dopingvrij!

Geen categorieaug 02 2011, 12:18
To use or not to use, that is the question.
Heeft Max van Heeswijk wel of geen doping gebruikt om beter te presteren? Dat is de grote vraag. Voor sommigen, tenminste.
De renner is boos over een publicatie in NUsport. Volgens het artikel geeft Van Heeswijk namelijk toe doping te hebben gebruikt tijdens zijn wielercarriere.

Het blad heeft aangifte gedaan van ontvreemding. Het blad zegt voor publicatie contact te hebben gezocht met de in België wonende renner. Die reageerde pas één dag voor de deadline. 'Van Heeswijk keerde terug op zijn schreden, hij wilde terugdraaien wat hij gezegd heeft. Wij vinden: Gezegd is gezegd. Wat gebeurd is, is gebeurd. We gaan niet doen alsof dit niet gezegd is', aldus Plugge in het magazine.

Van Heeswijk zegt dat daar niets van klopt. "Op de vraag of ik epo heb gebruikt, ben ik kwaad geworden en heb ik het bandje uit het opname-apparaat getrokken. Ze wilden een interview over Lance Armstrong, maar die journalist bleef maar over doping doorgaan. Ik ga een schadeclaim indienen".
Dit kon weleens bijzonder interessant worden. Als NUsport geen bewijs heeft van deze uitspraken heeft het magazine een groot probleem.
Dat gezegd hebbende word ik nogal moe van al dat gepraat over wel of geen doping. Zoals Mart Smeets eerder deze zomer zei: we kunnen geen onmenselijke prestaties van mensen vragen en tegelijk eisen dat ze geen doping gebruiken. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten