Van Klaveren boos over tentenkamp voor Nederlandse militairen

Geen categoriemei 10 2014, 21:00
Totaal idioot.
Joram van Klaveren heeft gisteren Kamervragen ingediend over het bericht in De Telegraaf dat Nederlandse militairen in Mali 'beschermd' werden door... tenten. Hier zijn ze:

Vragen van het lid Van Klaveren (Bontes/Van Klaveren) aan de minister van Defensie over tentendoeken als bescherming tegen raketaanvallen.

1. Bent u bekend met het bericht 'Dun tentendoek moet raketten stoppen'*?

2. In hoeverre deelt u onze visie dat Nederlandse militairen al vanaf dag één gehuisvest hadden moeten worden in gepantserde containers en niet in tenten?

3. Kunt u aangeven hoe het kan dat na de misser met de Chinook-transportheli's ook het beleid mbt de huisvesting van onze militairen niet vlekkenloos verloopt?

4. Deelt u onze visie dat Nederlandse militairen altijd uitgerust zouden moeten zijn met het beste materieel dat voorhanden is? Zo neen, waarom niet? Zo ja, hoe is deze  situatie met de tenten dan mogelijk?

5. Bent u, evenals onze fractie, van mening dat Nederland fors dient te investeren in de verwaarloosde krijgsmacht en minimaal 2% van het bnp dient vrij te maken voor defensie? Zo neen, waarom niet?

Dat lijkt me ook inderdaad. Tenten voor militairen... Het kan niet zieker, zorgwekkender en schandaliger worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten