Verbod op Moslimbroederschap maar gedeeltelijke oplossing

Geen categorieaug 18 2013, 15:15
De legale status van de relschoppende en islamistische Moslimbroederschap verdwijnt wellicht in de prullenbak. Het is een begin.
Het Egyptische kabinet gaat vandaag speciaal vergaderen over maatregelen om de Moslimbroederschap hun legale status af te pakken. Via Nu.nl:

Het Egyptisch kabinet komt zondag in spoedzitting bijeen om de crisis in het land te bespreken.

Ook beraadt het zich over het voorstel van premier Hazem el-Beblawi om de vergunning voor de Moslimbroederschap in te trekken. Dat meldt de BBC zondag.

De Moslimbroederschap verboden? Tja. Ik sta op zich welwillend tegenover zo'n verbod, maar in de praktijk gaat zo'n ban op deze organisatie natuurlijk maar weinig veranderen. De mannen van Morsi zullen gewoon verdergaan met waar ze mee bezig zijn, outlawed of niet. De Koptische kerken zullen branden en niet-gelovigen zullen hinder ondervinden van deze idioten vanwege hun bezetting van pleinen en wegen. Joden zullen nog verder gedemoniseerd worden, omdat Moslimbroeders zullen volharden in hun beschuldiging dat legerleider Al-Sisi in werkelijkheid een 'zionist' is.
Natuurlijk zijn er wel andere voordelen aan zo'n verbod op te hangen: het is voor een verboden organisatie nu eenmaal lastiger om te opereren dan voor een legale. Het aantrekken van sponsoren, het maken van reclame voor jezelf en het aanschaffen van spullen en/of vastgoed is aanzienlijk moeilijker als je geen legale organisatie bent, maar een heel netwerk van schijnorganisaties moet opzetten. In dit opzicht kan het verbod dus wel degelijk helpen. De Moslimbroeders zullen meer tijd zijn aan het geheim houden van hun operaties, waardoor ze minder tijd en energie hebben om gewelddadige rellen te ontkenen.
Maar de kern van het probleem met de islamitische broeders - de complete intolerantie en het gruwelijke en buitensporige geweld - gaat natuurlijk niet weg door het verbod. Het wordt hooguit een tikje minder.
Nee, de waarheid is nog een tikje gruwelijker: om daadwerkelijk van de Moslimbroederschap af te komen, zal het leger hard moeten vechten. Een terroristische organisatie als die van Mohammed Morsi moet uiteraard worden uitgeschakeld, maar een verbod alleen zal dus niet genoeg zijn. Het leger zal gewoon keihard moeten blijven vechten tegen deze tirannen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten