VERRADER: Amerikaanse ex-militair wilde zich aansluiten bij ISIS

Geen categoriemrt 11 2016, 19:00
Een Amerikaanse legerveteraan is woensdag schuldig bevonden aan het proberen om lid te worden van een terroristische organisatie.
Zoals we tegenwoordig gewend zijn ging het om ISIS, of Islamitische Staat.
Tairod Pugh, 48 jaar oud, werd schuldig bevonden na een rechtszaak van een week. Het is de eerste keer dat een aan ISIS-gerelateerde rechtszaak tot een juryuitspraak leidt, en het is de 75e keer dat zo'n zaak vervolgd wordt sinds 2014.
Volgens de aanklagers verdiepte Pugh zich maandenlang in pro-ISIS literatuur en andersoortig radicaal-islamitisch materiaal voordat hij een ticket naar Turkije kocht, waar hij de grens met Syrië over wilde steken om zich bij de extremistische slachters van Abu Bakr al-Baghdadi te voegen.
Gelukkig werd Pugh gearresteerd door de Turkse autoriteiten (is ook weleens leuk dat we dat kunnen opschrijven, in plaats van dat we voor de zoveelste keer moeten melden dat Turkije extremisten heeft doorgelaten) op een vliegveld in Istanbul (dus Sabiha Gökçen of Atatürk Airport). Na zijn arrestatie werd hij op het vliegtuig naar Amerika gezet waar hij vervolgd kon worden vanwege terroristische misdrijven.
Volgens Pugh's advocaten berust het allemaal op een enorm misverstand. Ja, hij is weliswaar een radicale moslim, zeggen zij, maar hij ging naar Turkije om daar werk te zoeken, niet om zich aan te sluiten bij ISIS. Echt waar!
Nou zijn daar enkele problemen mee - het is vrij lastig om een werkvergunning te krijgen in Turkije en de werkloosheid is ontzettend hoog in dat land -- maar het is natuurlijk wel leuk geprobeerd. Gelukkig voor iedereen die niet Pugh heet trapte de Amerikaanse jury daar niet in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten