Verrassing: Jaber Albakr had contact met ISIS

Geen categorieokt 10 2016, 14:00
'Dat is schokkend!' zei helemaal niemand, waar dan ook ter wereld.
De Syrische moslimextremist die vannacht opgepakt werd in Leipzig had volgens de Duitse justitie contact met ISIS. Heel gek is dat natuurlijk niet, aangezien Jaber Albakr een extremist is en zelf uit Syrië komt. Misschien dat hij ook banden had kunnen hebben met, zeg, Al Nusra, maar ISIS is tegenwoordig veel gevaarlijker (want groter) dan die aan Al Qaeda gelieerde groep.
Met een beetje mazzel kunnen de Duitse autoriteiten Albakr nu uithoren zodat ze meer ISIS-fanboys in Duitsland kunnen arresteren. Misschien dat er hierdoor uiteindelijk een hele cel opgerold kan worden.
Maar dan moeten onze oosterburen natuurlijk wel druk op deze psychopaat zetten. Met een vriendelijke gesprekje en een kopje thee kom je er niet. Guantanamo Bay here we come is ongetwijfeld veel effectiever.
Overigens -- en dit is echt geweldig -- kon Albakr opgepakt worden omdat een andere Syrische immigrant hem aangaf. Gisteravond benaderde Albakr die man met het verzoek of hij een nachtje bij hem kon logeren. Ja hoor, zei z'n collega-immigrant, geen enkel probleem. Vervolgens ontving de politie een melding dat Albakr in het appartement zou zijn. Daar aangekomen zagen ze hem gekneveld op de grond zitten.
Er is terecht kritiek op het open grenzenbeleid van Angela Merkel, en de risico's die ze daarmee neemt, maar in dit geval mogen de Duitsers dankbaar zijn dat deze ene immigrant, die Albakr uiteindelijk aangaf, is toegelaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten