VNL: het enige echte rechtse alternatief

Geen categoriefeb 27 2016, 20:00
Joram van Klaveren zegt dat VNL het enige "alternatief op rechts" is. En hij heeft nog gelijk ook.
Vandaag vond het partijcongres plaats van VNL, de partij van Joram van Klaveren, Laurence Stassen en Louis Bontes. Er waren behoorlijk veel mensen bij aanwezig, waaronder Jan Roos die onder meer uitlegde waarom het GeenPeil-referendum zo belangrijk is en waarom mensen op 6 april tegen het associatieverdrag met Oekraïne moeten stemmen.
Tijdens het congres liet Joram van Klaveren -- in mijn ogen de belangrijkste woordvoerder van de partij, zowel omdat hij in de Tweede Kamer zit, maar ook omdat hij heel goed uitlegt waar zijn nieuwe partij voor staat -- weten dat VNL het beste verhaal van Nederland heeft en de enige echt rechtse partij is:
https://twitter.com/VoorNederland/status/703536517210312705
De VVD was ooit een rechtse partij, maar die tijd ligt helaas al lang achter ons - op zijn minst vier jaar. Daarvoor was het ook niet bepaald een hardrechtse club, maar sinds Rutte zaken is gaan doen met de PvdA is het echt kommer en kwel. Er is niets meer over van het 'rechtse' of 'liberale' imago van de VVD. De partij is uitgehold, er is niets meer van over behalve een lege huls.
Een jaar of zes geleden hadden we nog hoop dat de PVV in het gat op rechts zou stappen, maar dat is niet gebeurd. Die partij is gewoon socialistisch, behalve wat immigratie en integratie betreft. Da's leuk, maar niet voldoende voor liberale kiezers als mijzelf. En terecht: wij geloven immers in een kleine overheid, niet in een grote overheid die de welvaart herverdeeld en zich voor de rest alleen bezighoudt met het deporteren van immigranten.
Nee, dat is niet het 'liberalisme' betekent.
Wat is er dan nog over? Het CDA doet het leuk en prima, maar is feitelijk natuurlijk een centrumpartij. Er zitten wel degelijk christenconservatieven bij die partij, maar zij moeten altijd zaken doen met progressieve christenen, waardoor die partij weliswaar mee kan doen aan een rechts kabinet, maar er niet de drijvende kracht van kan zijn.
En dus komen we terecht bij VNL. Deze partij is op werkelijk ieder gebied rechts, niet alleen op immigratie en integratie, en niet alleen tijdens campagnetijd. Van Klaveren en Bontes geloven werkelijk in een kleine overheid die aan de kant stapt zodat de vrije markt zijn werk kan doen, en de overheid zich eerst en vooral bezighoudt met veiligheid. Dat is wat het liberalisme wil, en dat is waarvoor VNL zich hardmaakt.
Het enige probleem is dat de partij vooralsnog op 0 zetels staat in de peilingen, maar daar kan best iets aan gedaan worden als de verkiezingen eenmaal voor de deur staat en Van Klaveren, Bontes en Stassen echt campagne gaan voeren. Sterker nog, ik verwacht dat dit inderdaad het geval zal zijn.
Laten we het hopen. Nederland heeft een echt klassiekliberale partij nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten