Volkskrant wil Rutte aanspreken op Wilders

Geen categorieapr 14 2012, 16:00
Zo rollen ze bij de mainstream media.
De Volkskrant wil niet meer geloven in het feit dat we te maken hebben met een minderheidskabinet van CDA en VVD dat wordt gedoogd door de PVV. Dat komt omdat de onderhandelingen nu al zo lang duren, schrijft politiek columnist Martin Sommer:

Al die gedemonstreerde gezelligheid en armen om de schouders van Geert hebben hun werk gedaan. Nu kan premier Rutte echt niet meer aankomen met zijn standaardreactie dat hij niks gaat vinden als Wilders weer eens 'een stuk rood vlees' in de arena gooit. Ze zijn tot hun nek toe aan elkaar verbonden.

Het verhaal van een minderheidskabinet van CDA en VVD, en o ja, er is ook de steun van Wilders - dat verhaal is voorbij.

Sommer is al aan het voorsorteren op het volgende gekke voorstel of de volgende opmerking van Wilders. Dan wil hij premier Rutte er op aan kunnen spreken en waarschijnlijk het kabinet nog naar huis sturen ook. Nee, beste Martin, zo zit niet in elkaar. De PVV maakt weliswaar afspraken met het kabinet en ja, er wordt flink onderhandeld over een bezuinigingspakket, maar Wilders maakt geen onderdeel uit van het kabinet. Echt niet.
Wilders spreek je maar aan op Wilders. Wat de PVV zegt of vindt, heeft niets met het kabinet te maken. Of ben je vergeten hoe ons dualistische systeem werkt, Martin?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten