Vrouwen zijn racistischer, meer anti-immigrant, meer anti-moslim en...seksistischer

Geen categoriemrt 12 2011, 19:07
Boze blanke man blijkt vrouw. Aldus onderzoek van de Friedrich-Ebert-Stichting (FES).
De FES is een onderzoeksbureau gelieerd aan de SPD, de Duitse PvdA, dat eens in de zoveel tijd een onderzoek publiceert waaruit blijkt dat het rechts-extremisme wéér is toegenomen. Ook in Nederland, al blijven wij nog steeds de tolerantste.
Deze keer kwam men met een Europees onderzoek: Intolerance, Prejudice and Discrimination (pdf). In totaal werden achtduizend mensen ondervraagd afkomstig uit Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Hongarije, Italië, Nederland, Polen en Portugal. Ongeveer de helft was man; de andere helft was vrouw. Er werd een hele reeks stellingen aan de ondervraagden voorgelegd, waar men het oneens mee kon zijn of eens. Of iets daar tussenin. Er zat ook een tweetal stellingen over 'seksisme' tussen:

Women should take their role as wives and mothers more seriously.

When jobs are scarce, men should have more rights to a job than women.

Wat blijkt: vrouwen zijn het vaker met de stellingen eens dan mannen.
Wat blijkt nog meer: vrouwen zijn ook vaker racistischer, anti-migrant en anti-moslim. Qua antisemitisme verschilt de score niet significant tussen de seksen.
Mannen scoren dan weer slechter qua homofobie. Maar zijn tenminste, in vergelijk met vrouwen, significant minder seksistisch.
Tot zover de onzinnigheid van dit soort onderzoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten