VVD en PvdA boeken winst volgens De Hond

Geen categoriedec 22 2013, 10:30
Hoe snugger is de kiezer?
Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond worden de VVD en PvdA langzamerhand weer een stukje populairder dan een paar maanden geleden.
Dit herstel komt volgens De Hond vanwege de steun in de Eerste Kamer voor het woonakkoord, en het afgesproken pensioenakkoord.
De uitslag:
Ja, dat ziet u goed: beide partijen zijn zowaar gestegen ten opzichte van de peiling van een week geleden. Dit omdat er blijkbaar kiezers zijn die het ge-wel-dig vinden dat er weer wat beleidsafspraken zijn gemaakt tussen de twee regeringspartijen (en de zogenaamde oppositie). Een akkoord is volgens deze lieden - die je puur uit zelfbehoud eigenlijk hun stemrecht zou moeten ontzeggen - altijd goed. Wat er precies in staat doet er niet toe.
Je zou om lachen als het niet zo in- en intriest was.
Voor de twee regeringspartijen een feestje geven: dit is natuurlijk nog altijd een enorm verlies: -19 voor de VVD en maar liefst -24 voor de PvdA. In de jaren hiervoor waren de leiders van beide partijen serieus in de problemen gekomen. Gelukkig voor hen doet de politiek tegenwoordig niet meer aan persoonlijke verantwoordelijkheid, waardoor hun positie blijkbaar nog even buiten kijf staat. Ik kan ze echter al vertellen dat ze bij de volgende verkiezingen sowieso keihard onderuit gaan waardoor ze alsnog op zoek kunnen naar een nieuwe carriere. Een deel van de kiezers heeft weliswaar het verstand van een kapstok, maar gelukkig zijn er nog altijd behoorlijk veel verstandige kiezers die hun vertrouwen in de PvdA en VVD definitief hebben opgezegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten