VVD: IS-demonstranten zijn terroristen

Geen categorieaug 12 2014, 20:00
Joh
Als het aan VVD-kamerlid Dijkhof ligt worden de IS(IS) demonstranten uit de Schilderswijk te Den Haag behandeld als terroristen. Dat verklaarde hij tegenover Nu.nl:

"Deze demonstranten roepen onder de noemer van IS (Islamitische Staat, voorheen ISIS, red.) met IS-symbolen haatzaaiende en opruiende teksten. Daarmee faciliteren zij de propagandaoorlog en de terroristische strijd, want IS is een terroristische organisatie."

Juist ja, en toen? Toen moesten we 'creatief' omgaan met de demonstranten (zoals?) en 'lef tonen' (zoals?), aldus de brave VVD'er. Hij zei er nog bij dat de rechter maar moest bepalen of het terroristen zijn. Hallo Dijkhof? Zijn het nu terroristen volgens de VVD of moet de rechter dat bepalen?
Dan was de reactie van Joram van Klaveren (VNL) een stuk duidelijker:

"Het punt is dat er niet wordt opgetreden. Er wordt met stenen gegooid, haat gezaaid en opgeroepen tot geweld. Uiteindelijk worden er maar zes IS-demonstranten gearresteerd."

Hij riep op om de 'lieverdjes' harder aan te pakken. De taal van de straat kan soms wonderen verrichten. Vooral bij dit gajes. We hebben veel te lang en veel te veel de zaken op hun beloop gelaten en Den Haag, mooie stad achter de duinen, betaalt daar een veel te hoge prijs voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten