VVD neemt stelling tegen onbegrijpelijke rehabilitatie Elatik

Geen categorienov 11 2010, 9:00
Fatime Elatik
Fatima Elatik, u kent haar vast nog wel. Dat is de lokale PvdA-prominente die het prima vindt om 'beledigende' toneelstukken te verbieden en zo nu en dan eens een Godwin de ether in twittert.Die Fatima Elatik was recent het middelpunt van een rel in Amsterdam Oost, die er uiteindelijk voor zorgde dat de gehele PvdA fractie daar uit de coalitie stapte. Heel kort gezegd was Elatik - en met haar de lokale PvdA fractie - verantwoordelijk voor het feit dat er miljoenen aan belastinggeld foetsie waren (lees het hele verhaal hier). Niet meer dan logisch dus dat je als verantwoordelijke dan opstapt.
Maar die elementaire logica gaat echter blijkbaar niet op voor PvdA'ers. Elatik mag straks naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer terugkomen omdat de PvdA meent niet om haar heen te kunnen aangezien zij een te grote achterban vertegenwoordigt. Mob rule, anyone...?!
Net als het er dan op lijkt dat de politiek er echt alles aan wil doen om de burger van zich te vervreemden - want hoe leg je dit in godsnaam aan iemand met een gezond verstand uit? -, is er dan toch nog dat ene lichtpuntje in de politieke duisternis. VVD fractievoorzitter Marianne Poot, the floor is yours:

'Elatik heeft niet voldoende regie getoond bij het ontstaan van de crisis en heeft onvoldoende capaciteiten om terug te keren als stadsdeelvoorzitter. (...) Ze heeft als stadsdeelvoorzitter steken laten vallen en dat is niet uit te leggen aan de bevolking. We moeten al veel bezuinigingen en omdat de PvdA-wethouder een handtekening heeft gezet voor een garantie van 30 miljoen zonder de raad te informeren, moeten we nog meer bezuinigen. Elatik probeerde die actie ook nog met een brief onder tafel te vegen. Het is veel geld voor een stadsdeel. (...) Ze heeft wel een achterban, maar het merendeel van de bewoners heeft niet op haar gestemd. Bovendien, als je fouten maakt, dien je niet terug te keren. Ook niet als wethouder, zoals ook wordt gesuggereerd.’

Petje af voor Marianne Poot zou ik zo zeggen. Want u leest het echt goed: der-tig mil-joen (!) euro laten verdampen, maar wel gewoon terug mogen komen, is de normaalste zaak van de wereld binnen de PvdA. Snapt u het, snap ik het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten