VVD-prominent: tijd om de hypotheekrenteaftrek aan te pakken

Geen categoriefeb 26 2012, 17:00
Zo, zo.

Oud-VVD-minister van Volkshuisvesting Sybilla Dekker vindt dat de hypotheekrenteaftrek moet worden aangepast. Ze zei dat vandaag in het televisieprogramma Buitenhof.

Volgens haar is het 'noodzakelijk' om 'stapsgewijs en over een reeks van jaren' iets te doen aan de aftrek. Ze steunt voorstellen daarover die 22 economen de afgelopen week naar buiten brachten. Ze pleit ervoor dat het kabinet naar de plannen gaat kijken en zal daarvoor haar invloed in de VVD aanwenden.

Dat zou natuurlijk een buitengewoon welkome ontwikkeling zijn. De hypotheekrenteaftrek moet uiteindelijk helemaal worden afgeschaft. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we het eerst beperken en hervormen. Stapsgewijs is de beste manier om dit probleem uit de wereld te helpen.
Als we nu beginnen hebben we langer de tijd om het op een degelijke, bedachtzame wijze aan te pakken. Handelen we nu niet, dan moeten we ongetwijfeld over een paar jaar alsnog in actie komen, maar dan in veel kortere tijd, wat tot veel meer instabiliteit zal leiden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten