VVD'er Nijpels wordt voorzitter fusieomroep AVRO en TROS

Geen categoriedec 01 2013, 11:30
Pijnlijk. De liberalen staan er weer eens mooi op met al hun anti-Hilversumretoriek.
De partij van A zeggen, maar zelf B doen. De partij van pleiten voor geld verdienen op de vrije markt, maar zelf aan de subsidiekraan blijven lurken. De partij van, ik noem maar een zijstraat, oproepen om de publieke omroep plat te leggen, maar er zelf een goedbetaald baantje aannemen.
Rara, over welke Nederlandse politieke partij heb ik het nu? Uiteraard goedgeraden: de VVD. Uit de NRC:

Ed Nijpels wordt voorzitter van de raad van toezicht van de nieuwe omroep AvroTros. Daarmee hebben de verenigingsraad van de AVRO en de ledenraad van de TROS vandaag ingestemd. [...]

Volgens oud-VVD-politicus Nijpels is de nieuwe fusieomroep AvroTros klaar voor de toekomst. Hij roemde de AVRO en de TROS als ‘twee omroepen van historische betekenis’ en memoreerde dat ze samen de best bekeken en meest gewaardeerde omroep in het publieke bestel zijn.

Natuurlijk is het je goed recht om, zolang de publieke omroep bestaat, te proberen er voorzitter te worden. Zelfs wanneer je ideologisch gezien tegen de huidige constructie of misschien zelfs tegen het hele idee van een staatsomroep bent. Maar wanneer de politieke partij waarmee je openlijk te koop loopt - en je er een 'trots lid' van voelt - in de recente jaren toch een aantal forse bezwaren heeft geuit tegen essentiële werkingsmechanismes van de huidige publieke omroep... tja, dan wordt het problematisch. Zo kwam er afgelopen week nog een nieuw plan op tafel om de hele omroep dan maar te privatiseren.
De vraag is nu natuurlijk wie het meest voor paal staat. De VVD, die aantoont ofwel diens eigen mannetjes niet te kunnen beheersen ofwel het niet erg vindt dat prominente leden openlijk doelstellingen schenden. Ofwel Ed Nijpels, die namens een politieke partij die graag de publieke omroep wil privatiseren, overheidsdirecteurtje gaat spelen bij één van de nieuwe fusieomroepen.
Het eindresultaat is duidelijk: in de beeldvorming komen zowel partij als persoon er niet zonder kleerscheuren vanaf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten