"Waar hebben we dit aan verdiend?"

Geen categorieaug 24 2014, 11:00
Thuiszorg.

In de thuiszorg voltrekt zich een drama. De mensen die ons land na de oorlog hebben opgebouwd, zijn de eersten die geofferd worden door het afbraakproces in de zorg. Hun steun en toeverlaat, de huishoudelijke hulp, wordt voor een belangrijk deel wegbezuinigd. Familie, buren en vrijwilligers moeten het maar overnemen. „Waar hebben we dit aan verdiend?” verzucht slachtoffer Miep Verleun.

Nou ja, als je dan wilt weten waar je aan 'verdiend hebt': aan je socialistische ideeën. Het systeem dat jullie hebben opgezet was van het begin af aan namelijk onhoudbaar. Daar komt bij dat het ook nog eens nep-sociaal was; anderen plunderen om te lezen zoals jij dat wilt is niet bepaald een moreel standpunt.
In plaats van te zeuren en te klagen dat het niet eerlijk is moeten oudere Nederlanders misschien eens wat onderzoek doen naar de nadelen van het socialistische systeem. Dan hoeven ze zich in ieder geval niet meer af te vragen waarom alles verandert.
Oh, en als we dan toch bezig zijn: misschien dat 'slachtoffer' Verleun haar zoon en dochter kan bellen om wat vaker langs te komen... en als dat niet voldoende is kunnen ze haar altijd bij zich in huis nemen. Zo gaat dat ook in andere landen; je ouders zorgen voor jou als je klein bent, en als zij niet meer voor zichzelf kunnen zorgen draai je de rollen om. Dat is logischer (en beter!) dan anderen te dwingen om voor je ouders te zorgen en/of om ze te bezoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten