Waarom Cameron tegen Juncker is

Geen categoriejun 13 2014, 17:00
Federalist.
RTL Nieuws legt uit waarom David Cameron zo fel gekant is tegen de kandidatuur van Jean-Claude Juncker voor het voorzitterschap van de Europese Commissie:

"De Luxemburger Juncker profileert zich als iemand die streeft naar een politieke unie, een soort Verenigde Staten van Europa," aldus Heymans. "Hij is een federalist en dat is nu precies wat Cameron niet wil. Volgens Cameron is Juncker iemand van de oude stempel, die niet in staat is een nieuwe koers in te slaan. Wil de Unie overleven, dan moeten nieuwe wegen worden ingeslagen."

Ongelooflijk, maar de blauwe nieuwsredactie durft het beestje zowaar bij zijn naam te noemen. Juncker is inderdaad een federalist en Cameron moet daar, alweer inderdaad, niets van hebben.
Wat wel een beetje jammer is, is dat Heymans niet uitlegt dat Cameron wellicht zelf niet zo'n grote tegenstander van een federale EU is, maar dat hij weet dat de Britse kiezer de nationale soevereiniteit niet wil opgeven. Hoe machtiger Brussel wordt, hoe groter de kans dat UKIP het volgend jaar ontzettend goed zal doen bij de Britse parlementsverkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten