Waarom informeerde Rutte de Kamer niet?

Geen categorieaug 20 2014, 11:00
Dure villagrond
Koning Willem heeft, zoals we weten, een optrekje op een Grieks eiland. Echter, om de privacy en veiligheid te waarborgen moesten er aan beide zijden van het huis een lapje grond bij worden gekocht. Kostenplaatje voor de Nederlandse belastingbetaler: 461.000 euro. De marktwaarde van de grond bedraagt echter iets meer dan 35.000 euro, een factor 13 keer minder dus.
Pikant aan dit geval is echter niet eens zozeer die prijs, ofschoon je je af kunt vragen in hoeverre deze gronden tot 'beveiliging' gerekend kunnen worden (in de politiewet van 2012 is vastgelegd dat de staat de kosten van beveiliging van leden van de Koninklijke familie bekostigt). Immers, een prijs stijgt altijd als er gekocht móet worden, die koopmanswijsheid is al zo oud als de weg naar Rome, zo niet ouder. Het pikante aan dit geval is evenwel dat minister-president Rutte dit niet expliciet heeft gemeld aan de Kamer in antwoord op eerdere Kamervragen.
Los daarvan, een 'beveiligingshek' van bijna een half miljoen euro belastinggeld in deze barre economische tijden? Ik weet niet of ik dat had gedaan als ik de Koning was geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten