Waarom Wilders breekt

Geen categorieapr 21 2012, 16:58
Vanwege Europa en de oudjes.
U heeft ongetwijfeld het DDS-live-blog gevolgd met de nieuwste ontwikkelingen rondom het Catshuis-beraad dat vanmiddag is geklapt. Zowel premier Rutte en vicepremier Verhagen als PVV-leider Geert Wilders hebben een toelichting gegeven na de breuk tussen de drie partijen. Wilders doet het voor de AOW'ers.

"Er lag een pakket wat economische groei zou schaden de komende jaren, de werkloosheid zou laten oplopen, en de koopkracht met name voor AOW’ers fors zou raken",  aldus Wilders.

"En dat allemaal om de eis van 3 procent tekort in 2013 te realiseren. Als PVV accepteren we niet dat de ouderen moeten gaan betalen voor de onzinnige Brusselse eisen. Daarom hebben we dit plan als onaanvaardbaar beoordeeld."

Is dit niet een ontzettend laffe actie van Wilders? Er lag bijna een akkoord, maar na zeven weken onderhandelingen wil Wilders ineens niet meer en komt hij met bovenstaand verhaal naar buiten. CDA-onderhandelaars Verhagen en Sybrand van Haersma Buma zeggen dat Wilders 16 miljoen mensen teleurstelt met de breuk.
Het lijkt sterk op een eenmansactie van de PVV-leider: PVV-Kamerleden wisten er niks van tot het moment dat berichten de media bereikten. Mijn inschatting: er is zeker een handvol PVV'ers zeer teleurgesteld door deze breuk.
O ja, en dit is het einde van de macht van de PVV. Dat lijkt me duidelijk. VVD en CDA zullen niet nog een keer met Wilders om tafel gaan. Eigen schuld, dikke bult. Wie breekt, betaalt. De PVV mag naar de oppositiebankjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten