Wagendorp: 'Einde van era-Cruijff'

Geen categorienov 17 2011, 14:30
"We zijn getuige van het einde van de era-Cruijff".
Dat schrijft Bert Wagendorp naar aanleiding van de contrarevolutie bij Ajax. Louis van Gaal en Edgar Davids zullen het voor het zeggen krijgen bij de Amsterdammers, Cruijff is uitgerangeerd; die mag de rest van z'n leven golf spelen.

Je ziet ze voor je, de samenzweerders. Ze gaan de dictator van de troon stoten. Het is levensgevaarlijk, het gaat herrie geven en De Telegraaf zal genadeloos zijn en hun kop eisen. Maar het moet. Het plan staat of valt met de bereidheid van die ene man mee te doen in het complot. De enige die Ajax ook hoofdprijzen heeft bezorgd: ieder ander zal worden geslacht.

En ja, hij doet het. Van Gaal zegt "prima". Dat is het dan.
Of niet? Gaat Cruijff terugslaan of is het dan echt afgelopen voor De Verlosser?
Het probleem is natuurlijk dat Van Gaal en Cruijff niet door een deur kunnen. Als Cruijff terugvecht gaat het pas echt helemaal mis. Aan de andere kant, als hij dat niet doet kan hij zijn invloed bij Ajax vaarwel zeggen. Dan heeft een jongere generatie het definitief voor het zeggen en kan hij alleen maar toekijken vanaf de zijlijn en af en toe roepen dat 'ie het er niet mee eens is.
Overigens is Van Gaal natuurlijk een prima voetbalkenner, een man die weet waar hij het over heeft. Het enige probleem is dat hij en Cruijff niet kunnen samenwerken en dat het dus of oorlog, of het einde van Cruijffs rol wordt. Met beide ben ik als Ajax-supporter absoluut niet tevreden. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten