Walgelijke pedopriester weg bij katholieke kerk

Geen categoriejul 28 2018, 16:00
Kardinaal Theodore McCarrick werd ervan beschuldigd dat hij verschillende jongens misbruikt heeft. Zoals we tegenwoordig maar al te zeer beseffen is de kans groot dat die beschuldigingen kloppen.
De voormalige aartsbisschop van Washington, Theodore McCarrick, kan op zoek naar een andere hobby. De paus heeft zijn ontslag geaccepteerd dat hij indiende nadat hij door verschillende mannen beschuldigd werd van seksueel misbruik. De 'heilige man' (kuch, ahem) zou de mannen misbruikt hebben toen ze jonge jongens waren.

De advocaat van een van de vermeende slachtoffers had tegenover The New York Times een boekje open gedaan over het misbruik. De geestelijke zou de destijds 16-jarige man in 1971 hebben aangerand en dat een jaar later weer hebben geprobeerd...

Een ander vermeend slachtoffer zei dat hij vanaf zijn elfde is misbruikt door „oom Ted”, destijds een vriend van de familie. Dat misbruik zou bijna twintig jaar hebben geduurd. Uit onderzoek van de krant bleek bovendien dat binnen de kerk al tientallen jaren bekend was dat McCarrick zich schuldig zou maken aan seksueel wangedrag.

"Ik kan me er niets van herinneren." Wat voor watje, wat voor vreselijke vent ben je dan? Heb in ieder geval de moed om je perverse, walgelijke activiteiten toe te geven. Dat kan moeilijk zijn, maar zeker als een zogenaamde 'man van God' moet zo'n figuur beseffen dat het voor zijn slachtoffers van grote waarde is als hij zijn schuld erkent. En dat is om nog maar te zwijgen over zijn ziel. De katholieke kerk leert ons immers dat het erkennen van zondes noodzakelijk is voor het vergeven ervan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten