Weisglas heeft natuurlijk ook nog een mening

Geen categoriefeb 25 2011, 17:45
Een minderheid in de Eerste Kamer is goed voor Rutte I, omdat het dan lekker veel moet onderhandelen met de senatoren. Deze SP-wijsheid van kinderlijke eenvoud is vandaag ontsproten aan de opinie-pen van niemand minder dan Frans Weisglas. De oud-voorzitter van de Tweede Kamer vond het nodig om weer eens iets van zich te laten horen, zo vlak voor de verkiezingen. Nadat het fantastische argument dat we vooral niet op de VVD moeten stemmen omdat die partij te weinig aan het milieu doet recent vakkundig door collega-VVD-criticus Pieter Winsemius was weggekaapt, bleef alleen dit staaltje politieke logica over:
“Onlangs moest het kabinet in de Tweede Kamer concessies doen aan de oppositie om een meerderheid te verkrijgen voor het besluit inzake de politiemissie in Afghanistan. Als er in de Eerste Kamer geen meerderheid is, zal het kabinet daar in de toekomst steeds op deze wijze te werk moeten gaan. Dat betekent dat het kabinet zich flexibel moet opstellen en af en toe een verlies moet kunnen incasseren. Omgekeerd moeten de oppositiepartijen niet uit zijn op de val van het kabinet en ook bereid zijn om concessies te doen.”
Het is een beetje dom natuurlijk, van Frans, maar hij wil nou eenmaal erg graag van de PVV af. Zo graag, dat het hem totaal niet lijkt te deren dat in zijn utopie van een echte regering helemaal geen sprake is. Als het aan Frans ligt, dan hoeft er eigenlijk helemaal geen verkozen kabinet te bestaan. Ministers kunnen prima alles wat ze willen doen eerst uitvoerig met alle partijen in beide Kamers bespreken om te kijken wat hun wensen zijn. Wel zo makkelijk en snel toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten