Westerse media klagen weer over leger Egypte

Geen categoriedec 01 2013, 16:00
Gaan we weer.
Het is weer zover: westerse media klagen steen en been over de nieuwe machtshebbers van Egypte:

De omstreden wet verbiedt samenscholingen van meer dan tien personen zonder voorafgaande toestemming van de autoriteiten. Ook samenkomsten bij gebedshuizen of bijeenkomsten van politieke partijen die de autoriteiten beschouwen als een gevaar voor de openbare orde zijn taboe. Op overtreding staan fikse geldboetes of gevangenisstraffen. Mensenrechtengroeperingen zeggen dat de interim-regering met de wet iedere tegenstand wil smoren. Het leger zou er vooral op uit zijn de nog altijd tegenstribbelende Moslimbroederschap voorgoed het zwijgen op te leggen.

Vervolgens legt de NRC even uit voor diens lezen dat de repressie nu verder gaat dan onder Mubarak (niet zo raar, toen was het namelijk niet nodig om zo hard in te grijpen) én dat het leger onder de nieuwe grondwet waarschijnlijk 'te veel macht krijgt.'
Als libertarisch gezinde Nederlander ben ik normaal wars van ingrepen op de persoonlijke vrijheid van individuen, maar we moeten onze samenleving - helaas - niet vergelijken met Egypte. De Moslimbroeders vormen daar een reëel gevaar voor de samenleving. Het leger moet die club er op de één of andere manier onder houden. Dat is niet prettig, maar als die fundamentalisten het weer voor het zeggen krijgen in Egypte zijn de rapen pas echt gaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten