Wie zit achter de Ikea-bommen

Geen categoriejun 12 2011, 15:25
Ikea heeft op regelmatige basis last van bomaanslagen, maar het wil geen extra maartegelen nemen om de vestigingen afdoende te beschermen.
Dat zegt het concern in een reactie op de explosie vrijdagavond op de keukenafdeling van Ikea in het Duitse Dresden. Daarbij raakten twee mensen lichtgewond.
Eind mei waren ontploffingen bij de vestigingen in Son in Brabant, in Lille in Frankrijk en in het Belgische Gent, maar bij het bedrijf zijn geen dreigementen binnengekomen.
Twee jaar geleden deed een 48-jarige vrouw vanuit Brussel een bommelding bij de vestiging van IKEA in Amsterdam Zuid-Oost. Naar aanleiding van dat telefoontje werden toen twaalf winkels aan de Arena Boulevard en de IKEA-vestiging ontruimd, maar er werd niets gevonden aldus de NOS
Is het een criminele organisatie die Ikea wil afpersen? Zijn het gefrusteerde consumenten, die geen wijs worden uit de handleiding? Automomen die weer eens ergens tegen zijn? Jihaat tegen Ikea? Te veel mogelijkheden om op te noemen.
Ik gok op de autonome antiglobalisten. Die gasten vervelen zich snel en hebben een nieuwe hobby nodig nu de kerncentrales massaal dicht gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten