Wiggins wil volgend jaar knechten voor Froome

Geen categorieaug 12 2013, 18:00
Concurrent.
Blijkbaar is de concurrentiestrijd bij Team Sky definitief beslist in het voordeel van Christopher Froome.

"Ik denk dat hij (Froome, red.) het recht heeft verdiend om ook volgend jaar weer het team te leiden om zijn kunststukje te kunnen herhalen. Daar zou ik hem graag bij helpen. Ik denk dat ik ook van waarde ben voor de ploeg in een knechtenrol", zei Wiggins in het interview.

Daar heeft Wiggins natuurlijk gelijk in. Hij deed het zelf in de Tour van 2012 geweldig, maar ook toen was Froome eigenlijk al sterker. Die man kan zowel erg goed tijdrijden áls klimmen, terwijl Wiggins in de bergen echt een volger is, waar zijn opdracht eerst en vooral is om de schade te beperken. Als hij het dit jaar had moeten opnemen tegen de concurrenten uit Spanje ben ik er allerminst zeker van dat hij had gewonnen. Sterker nog, ik ben er vrij zeker van dat hij dan niet eens op het podium was geëindigd.
Terecht dus dat Wiggins zich wil wegcijferen voor Froome, maar ook problematisch voor de concurrentie. Wiggins is namelijk een fantastische knecht - Team Sky zal volgend jaar dan wellicht net zo sterk zijn als een jaar geleden. De anderen hebben dan écht geen kans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten