Wijzigen artikel 1 bevordert de homo-emancipatie echt niet

Geen categorieaug 02 2012, 15:15
PvdA komt met abject en overbodig idee.
De homo, een van de beschermelingetjes van de PvdA. Om de positie van ze te verbeteren en homo-pesterijen nog eens extra tegen te gaan, stelt de PvdA voor om artikel 1 aan te vullen met het verbod op homodiscriminatie. Het idee is even abject als overbodig en zal alleen maar averechts werken.

„Er mag nu niet worden gediscrimineerd op politieke gezindheid, ras, geslacht, geloof of leeftijd. Wat ons betreft komt seksuele geaardheid ook in dat rijtje”, aldus Tweede Kamerlid Ronald Plasterk.

Pardon? Ik dacht dat we niet mochten discrimineren 'op welke grond dan ook'!
Dat homodiscriminatie onacceptabel is, dat weten we nu wel. Het getuigt van een enorme naïviteit om te denken dat het aanpassen van de grondwet in dit geval zal helpen. Zal homo-pestend tuig zich van zijn daden laten weerhouden, door het feit dat homodiscriminatie straks expliciet genoemd wordt in artikel 1? Natuurlijk niet.
Het feit is namelijk, dat een fatsoenlijk mens zich niet schuldig maakt aan pesterijen van welke vorm dan ook. Dat dat nog steeds, of zelfs meer en meer, gebeurt, is een gevolg van het algemene ontbreken van fatsoen.
Naast het expliciet noemen van homo-discriminatie, wil de PvdA nog allerlei andere extra maatregelen "om de acceptatie van homoseksualiteit te verbeteren". Zo moet er een registratiesysteem komen waarmee geweld tegen homo's anoniem kan worden gemeld, via internet of een app op een smartphone. Hartstikke leuk, maar mogen we dan ook zo'n app voor geweld tegen gelovigen? Of een meldpunt voor discriminatie tegen de hoogopgeleide blanke man?
Al dat pro-homogedoe benadrukt alleen maar de uitzonderingspositie die juist zoveel weerstand oproept. Mede veroorzaakt door het feit dat de discriminatie van andere groepen de PvdA (en andere xenofiele partijen) volledig koud laat. De PvdA helpt haar lievelingetjes het meest, door ze te behandelen alsof het gewoon mensen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten