Wilders: Kamer moet terug vanwege Jihad

Geen categoriejul 05 2014, 15:14
Geert Wilders heeft gelijk: dit verdient nu onmiddellijk aandacht.
Eerder vandaag berichtte het Algemeen Dagblad dat jihadisten hun zinnen hebben gezet op Den Haag. Onderling noemen ze die stad nu zelfs 'jihadcity.' In totaal bevinden zich daar zo'n 200 aanhangers van de radicale islam. Let wel: dat zijn meer aanhangers dan extreemrechts heeft in heel Nederland.

De Haagse beweging van nu is niet los te zien van de Hofstadgroep, zegt hoogleraar Edwin Bakker. Volgens de hoogleraar en directeur van het Center for Terrorism and Counterterrorism van de Universiteit Leiden zijn de huidige leiders van de Haagse jihadbeweging de meelopers van toen. 'Het zijn jongens die destijds te jong waren om mee te doen. Of die niet zijn opgepakt, omdat ze net niks hadden gedaan. Na de ontmanteling van de Hofstadgroep hebben ze zich gedeisd gehouden en zich georganiseerd. Nu zijn ze terug. Groter en gevaarlijker dan ooit.'

33 extremistische inwoners van Den Haag hebben zich al bij de 'jihad' gevoegd in Syrië en Irak. De grote roerganger is ene Abu Moussa, een extremist die onlangs het pro-ISIS protest organiseerde en mede-moslims opriep om naar Syrië af te reizen en daar 'ongelovigen' te doden.
De Kamer wil pas in september iets aan dit probleem doen. Dan moet de regering met een plan komen om het groeiende extremisme (in Den Haag) te lijf te gaan. Leuk, natuurlijk, maar dat is veel te laat. Er moet nu iets aan worden gedaan. De overheid moet nu ingrijpen.
Dat vindt Geert Wilders - voorzittter van de PVV-fractie in de Tweede Kamer - ook. Daarom heeft hij de voorzitter van de Kamer, Anouchka van Miltenburg aangeschreven om haar er toe aan te zetten om het Parlement terug te roepen van reces. Hij wil dat er een onmiddellijk een plenair debat wordt georganiseerd met de minister-president waarin besproken moet worden welke maatregelen kunnen worden genomen.
Wilders heeft natuurlijk gelijk. Sterker nog, het is bijzonder moeilijk om te geloven dat de andere partijen niet precies hetzelfde eisen. De Hofstadgroep was al bijzonder gevaarlijk, het huidige extremistische gajes dat het daar voor het zeggen heeft is zo mogelijk nog erger. Volgens de experts vormen zij een nog groter probleem.
Alle andere partijen moeten dit verzoek van Wilders steunen. We kunnen het ons niet veroorloven om Den Haag inderdaad te laten verworden tot 'jihadcity' zoals Abu Moussa en zijn vrienden van plan zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten