Wilders slaat terug

Geen categoriedec 20 2010, 9:00
PvdA'er Frans Timmermans had dit weekend een opinie-artikel van zijn hand in de Volkskrant staan. Daarin betoogt hij onder andere dat Wilders' wereldbeeld 'als twee druppels water' lijkt op dat van de jihadist. Volgens Timmermans kenmerkt een dergelijk wereldbeeld zich door (rücksichtlos) geweld. En geweld moeten wij voorkomen. Immer. Altijd. Te allen tijde. Vervolgens concludeert de PvdA'er dat Wilders' politiek een verraad is van 'de meest fundamentele waarden die westerse beschaving heeft voortgebracht.' En daar vliegt Timmermans uit de bocht.
Het grappige aan Frans Timmermans is dat hij voor de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer zit. Een partij die, zoals Wilders buitengewoon terecht stelde, als geen ander de westerse waarden heeft verraden. Westerse waarden waren volgens de sociaaldemocraten niet aantoonbaar beter dan andere culturele waarden. Het getuigt van een onvoorstelbare arrogantie om als lid van die partij Wilders nu de les te lezen over het verraad dat hij zou plegen. Laten we het er maar op houden dat Timmermans het gewoonweg beter weet.
Ook wat betreft geweld. Geweld is namelijk verfoeilijk en moet gemeden worden. De westerse beschaving gebruikt geen geweld, dat is namelijk verkeerd. Nou, Frans, daar zou ik wel een balletje over willen opgooien: in hoeverre is geweld tegen Iran slecht? Voorkomen dat een gevaarlijke theocratie over kernwapens kan beschikken, is zelfverdediging. Aan de laffe houding als het aankomt op de verdediging van de westerse cultuur, is het diepgewortelde cultuurrelativisme bij Timmermans te herkennen.
Timmermans ziet namelijk geen gevaar. Hij ziet enkel zielige, gematigde moslims. Gematigde moslims hebben namelijk te lijden van Wilders' politiek en die van de fundamentalisten. Gematigde moslims zouden het westen een warm hart toedragen, zij zouden snakken naar westerse waarden. Is dat zo? Zou Timmermans weten dat bijvoorbeeld in Egypte en Pakistan de bevolking voor 82% vooral steniging een warm hart toedraagt?
Maakt ook allemaal niet uit, want Wilders' opstelling ten opzichte van de islam is niet inhoudelijk, nee, Wilders zoekt enkel naar vijanden. Hij wil een vijand hebben en vindt die in de islam. Het moet Timmermans allemaal wat vreemd voorkomen: vijanden bestaan namelijk helemaal niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten