Wilders' veroordeling is het beste wat hem kon overkomen: PVV-leider populairder dan ooit in volkswijk

Geen categoriedec 10 2016, 15:00
Geert Wilders' veroordeling voor 'aanzetten tot discriminatie' (huh?) en groepsbelediging heeft totaal geen negatieve impact op zijn populariteit. Sterker nog, in de volksbuurten waar Wilders al bijzonder populair wás wordt hij nu gezien als een echte held.
Kijk maar naar de Haagse volksbuurt Loosduinen. Zelfs het Eindhovens Dagblad, toch geen baken van rechtse politiek, stelt dat hij daar "populairder dan ooit" is. Marco van Dam (55), die in de buurt woont, legt uit:

"Het is schandalig dat hij überhaupt is vervolgd door het OM. Kennelijk mag je niet eens meer zeggen wat je vindt in dit land. Aan de andere kant werkt het straks wel weer in zijn voordeel bij de verkiezingen. Hij is nu een martelaar en blijft hoe dan ook een winnaar."

En nee, Marco is lang niet de enige die er zo over denkt. Neeltje, een lokale vrijwilligster in het buurthuis, is het daar helemaal mee eens:

"Oké die minderminder-uitspraak was misschien niet zo handig door hem geformuleerd, maar het valt gewoon onder de vrijheid van meningsuiting. Een groot goed. Bovendien, als je het mij vraagt zeg ik ook minder. Iedereen hier denk ik. Het wordt te gek met al die buitenlanders in ons land. We moeten nog oppassen dat wij ons straks niet aan hén moeten aanpassen. Wilders zegt tenminste wat de mensen denken maar niet durven zeggen."

En zo zijn er veel meer buurtbewoners die stellen dat het a) belachelijk is dat Wilders veroordeeld is en daar b) aan toevoegen dat ze nu nog meer op de PVV willen stemmen dan in het verleden. Sterker nog, zijn veroordeling benadrukt hun inziens alleen maar dat Nederland écht een enorm probleem heeft; een probleem dat verergerd wordt doordat je het niet eens mag benoemen.
Inderdaad, Wilders' uitspraak was alles behalve handig, maar zijn veroordeling is knettergek. Het goede nieuws voor de PVV-leider is dat het establishment met deze veroordeling het omgekeerde bereikt van wat men wilde bereiken: hij wordt nog populairder en zal de verkiezingen hoogstwaarschijnlijk op grootse wijze winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten