Ajax wint met 5-0. Voor derde keer op rij kampioen

Geen categoriemei 05 2013, 12:16
Een grootse prestatie van trainer Frank de Boer die voor de derde keer op rij kampioen is geworden met Ajax.
UPDATE XII:
"Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen!" Dat zingt het publiek nadat de scheidsrechter heeft afgefloten. De eerste helft was saai, de tweede helft was gewoon goed, zoals we van Ajax gewend zijn. Mooie aanvallen, druk op de tegenstander gezet, prima goals.
Ajax is de terechte kampioen. De club was consistent, stabiel en speelde het mooiste voetbal. Gefeliciteerd Ajax en Ajacieden!
UPDATE XI:
En... invaller Danny Hoesen mag ook nog even scoren. 5-0 voor Ajax: een mooie kampioensscore.
UPDATE X:
En daar is de 4-0. Alweer is het Siem de Jong die scoort. Het was een wat rare goals, maar goed, die tellen ook.
UPDATE IX:
3-0! Een schitterende goal van Fischer, naar een voorzet van Ryan Babel, die de bal weer op schitterende wijze kreeg van Eriksen, die de hele verdediging van Willem II met één pass zoekspeelde.
UPDATE XIII:
De tweede helft is begonnen, en meteen heeft Ajax al wat kansen geproduceerd. De Amsterdammers beginnen fel en agressief aan de tweede helft. Laten we hopen dat ze dit hoge tempo volhouden.
UPDATE XII:
Ajax leidt bij rust met 2-0. De laatste tien minuten ofzo hebben de Amsterdammers er werkelijk met de handrem op gespeeld. Leuk voor zichzelf misschien, maar aanmerkelijk minder plezierig voor het publiek. Het is toch wat schandalig dat je aan het eind van de eerste helft moet concluderen dat áls Willem II er uitkwam, ze mooiere aanvallen opzetten dan de thuisploeg. Maar dat gevoel had ik, in ieder geval na de 2-0, wél.
UPDATE XI:
Oef! En opeens is Willem II dichtbij de 2-1. Een vrije trap op de rand van de 16, Vermeer stopt. Geweldig gekeept.
UPDATE X:
En Sigthorsson is dichtbij zijn tweede treffer van de middag! Hij speelt de doelman voorbij, schiet... maar de bal belandt jammer genoeg in het zijnet. Het blijft opvallend dat Ajax, dat helemaal niet snel speelt, de verdediging van de tegenstander met twee of drie passes kapot kan spelen. Bewijst eens temeer dat Willem II echt een ontzettend zwakke ploeg is.
UPDATE IX:
Opvallend is dat Ajax best langzaam speelt vandaag. Het is zeker niet de beste wedstrijd van het jaar van de Amsterdammers. Maar goed, ze leiden dus ruim én kunnen de verdediging van Willem II kapot spelen wanneer ze maar willen.
UPDATE VIII:
Viktor Fischer mist van dichtbij, na een voorzet die, via een verdediger van Willem II voor zijn voeten komt. Alleen de doelman stond nog voor hem. Fischer schiet echter, slordig, naast.
UPDATE VII:
En hoppa! De 2-0 is er alsnog, uit de corner na de fantastische vrije trap van Eriksen. De Deen schiet / geeft voor met links, Siem de Jong lijkt de bal aan te raken met zijn hoofd. 2-0 wedstrijd voorbij, Ajax kampioen.
De enige vraag die rest is: hoe groot wordt het feest? 5-0 of misschien zelfs 6-0? Of houdt Ajax er zometeen mee op?
UPDATE VI:
En alweer is Eriksen dicht bij een goal. Dit keer neemt hij een vrije trap op schitterende wijze. De keeper haalt de bal echter uit de kruising.
UPDATE V:
Eriksen is héél dicht bij de 2-0. Hij werd echter net te veel van het goal af gedreven. Zijn schot, met links, raakt uiteindelijk de keeper en rolt vervolgens rustig van het doel.
UPDATE IV:
Sigthorsson scoort dan toch! 1-0 voor Ajax, na een fantastisch mooie voorzet van, daar is 'ie weer, Babel!
UPDATE III:
Oef! En weer is Sigthorsson dicht bij een doelpunt. De pass van Blind is net achter de IJslandse spits, waardoor die er net niet bij kan. Op een paar centimeter na was dit een intikkertje geweest.
UPDATE II:
Oef! Sigthorsson weet zich geen raad met een mooie kans. Vervolgens schiet Eriksen in de rebound nét naast. Ajax is meteen al dicht bij een doelpunt dus!
UPDATE:
De fans zijn er werkelijk klaar voor. Het is nu al één groot feest in de Arena, waar de spelers nu het veld opkomen.
Inleiding:
Als Ajax vandaag wint tegen Willem II is het over en uit met de competitie: de enige vraag is dan nog wie op de tweede plek eindigt, PSV, Feyenoord of toch nog Vitesse.
De kampioensschaal ligt klaar, de fans zijn er ook klaar voor, de aandacht van de Nederlandse voetballerij is vandaag gericht op de Arena. Het is tijd voor de 32 landstitel - en de derde op rij - voor de grootste club van het land.
U kunt hier vanmiddag meelezen op onze liveblog. De wedstrijd begint over 5 minuten. Wij zitten er, het zal u niet verbazen, meteen bovenop. Reacties van zowel fans als haters van Ajax worden toegejuicht.
Een verrassende beslissing van Frank de Boer is in ieder geval dat Ryan Babel weer in de basis speelt. Tegen NAC mocht hij ook beginnen, en toen groeide de snelle aanvaller uit tot man of the match. Het is dus niet zo raar dat hij vandaag ook in actie komt.
Tenslotte (voor nu tenminste) heeft Ajax 95 procent kans om de titel inderdaad vandaag binnen te slepen, aldus het AD. Normaal gesproken klopt dat zeker, maar het lijkt erop dat Willem II echt van plan is om roet in het eten te gooien. Kan de nummer laatst van de Eredivisie iets van een vuist maken tegen het wellicht wat arrogante Ajax, of nemen de Ajacieden deze wedstrijd buitengewoon serieus - zonder al te veel stress, overigens - en spelen ze de tegenstander 'gewoon' van de mat?
We gaan het zien. Over vijf minuten begint het.