WTF? Geert Mak wil euro opheffen?!

Geen categorieaug 31 2012, 15:44
"De euro is voorbij".
De cultheld van links Nederland, Geert Mak, zegt in een interview met het Vlaamse muziektijdschrift HUMO (editie van 21 augustus) dat "de euro voorbij is". Nee, dat is géén grap:

"De euro is voorbij, bedoel ik dan. Er zitten te veel weeffouten in de constructie en de democratische wil ontbreekt om ze te herstellen. De bankensector kan bovendien elk moment weer gaan opspelen. Je kan de euro redden, daar hebben verstandige economen goede recepten voor bedacht, met eurobonds, slimme afbetalingsregelingen, goede controlesystemen, gedoseerde geldinjecties en wat al niet meer, maar als de patiënt stelselmatig weigert om die  soms bittere  pillen te slikken, ja, dan houdt het een keer op". 

En dat is niet alles. Mak haalt ook hard uit naar Griekenland, dat de rest van Europa "chanteert":

?"Vandaag chanteert Griekenland Europa inderdaad, en dat moet stoppen. Dat vinden de Europese kiezers al lang, en de beleidsmakers zullen in september, vrees ik, ook tot die conclusie komen. De Grieken hebben zich totaal misdragen, met jokkebrokkerij, en dan moet je als Europese Unie streng zijn: 'Sorry, het feest is over!' Die klap van de euro moeten we dan maar hebben".

Geert Mak of all people die zegt dat de stekker wel uit de euro kan? De wereld zijn de wonderen werkelijk nog niet uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten