Yernaz pakt uit op Elsevier

Geen categoriejan 11 2014, 14:00
Cultuur.
Onze eigen Yernaz Ramautarsing is vanaf nu gastblogger bij Elsevier. In zijn eerste blogpost voor dat magazine haalt hij hard uit naar de 'plichtcultuur' die zelfs verkondigd wordt door zogenaamd liberale groepen als de VVD en JOVD.

Volgens Immanuel Kant was de plicht de standaardwaarde, maar  met de plicht mochten weer geen waarden worden nagestreefd. Alleen het verrichten van de plicht omwille van het verrichten van de plicht was in zijn optiek moreel. Wie benieuwd is hoe de jeugd van de VVD hiernaar kijkt, komt bedrogen uit. De jongerenafdeling JOVD blijft in het spoor van Kant en gebruikt als vervanging voor plicht het woord verantwoordelijkheid.

Het gevolg? Geen van de partijen die het nu voor het zeggen hebben, verzetten zich tegen de idee van Kant dat de plicht de standaardwaarde is. "De huidige koers van de VVD in ogenschouw nemend, evenals het linkse economische beleid van de PVV, maakt zonneklaar dat we niet op die partijen kunnen rekenen voor een Thatcheriaanse omwenteling in Nederland," aldus de altijd scherpe Yernaz.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten