Zes partijen tegen herbenoeming Onno Hoes

Geen categoriemrt 08 2014, 16:00
Vreemdganger.
Zes van de 12 partijen die meedoen aan de Maastrichtse gemeenteraadsverkiezingen vinden het geen goed idee dat Onno Hoes een tweede termijn als burgemeester krijgt.

Twee partijen vinden Hoes ongeschikt vanwege zijn privéperikelen. Zo zegt Kitty Nuyts van de Liberale Partij Maastricht: „Hij had ons beloofd dat de zoenaffaire een incident was. Dat is niet zo geweest. Sterker: wij horen nog steeds geluiden dat het niet afgelopen is.” Andere partijen vinden dat Hoes te veel een VVD'er is die niet „tussen de mensen staat”, of te weinig aan de veiligheid in Maastricht heeft gedaan. Eén partij is sowieso voor een gekozen burgemeester.

Het merkwaardige is dat de gemiddelde Nederlander het volgens mij helemaal niet zo erg vindt dat politici vreemdgaan. Nederland is Amerika niet. Hier geef je gewoon toe dat het klopt, vervolgens bied je je excuses aan terwijl je tegelijkertijd duidelijk maakt dat het een privézaak is, en daarna kun je heerlijk blijven zitten. Er is in Nederland echt geen enkele reden om op te stappen als je een affaire hebt gehad.
Daarom is het wat merkwaardgi dat de lokale Liberale Partij het wél problematisch vindt. Ik denk niet dat je daar veel zetels mee wint, met zo'n puriteinse houding.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten