Ziek: creditcard slachtoffer gebruikt na MH17-ramp

Geen categoriejul 24 2014, 12:45
Onvoorstelbaar.
De rebellen van Poetin zijn niet alleen verantwoordelijk voor de dood van de 298 inzittenden van Malaysia Airlines vlucht MH17, zij hebben ook iets anders op hun geweten, zij het misschien indirect. Iets dat het rouwproces voor nabestaanden nog moeilijker maakt. Sommige gewetenloze hufters hebben op de plek des onheils allerlei waardevolle spullen van de slachtoffers gestolen, zoals telefoons, tablets, laptops etc.
Wie de daders zijn, weten we niet, maar het zijn waarschijnlijk de mensen die als eerste aanwezig waren op de crash site. Omstanders en ramptoeristen waarschijnlijk, misschien wel de rebellen zelf. Wie weet. In ieder geval zagen sommige mensen daar in Oost-Oekraïne de volle koffers liggen tussen de lijken van kinderen, ouders, complete families en ze dachten: kom, laat ik eens wat voor mezelf meenemen.
Onvoorstelbaar. Het moet afschuwelijk zijn om daarmee te worden geconfronteerd als nabestaande. De weduwe van de overleden Brits-Zuid-Afrikaanse Cameron Dalziel merkte dat zijn creditcard werd gebruikt ná de aanslag op MH17. Ja, echt. Er werden allerlei bedragen van haar rekening afgeschreven. "Ze hebben geen enkel respect voor een ander. Zo bezien verbaast het niet eens om te zien hoe ze de lichamen behandelen," aldus de broer van de weduwe volgens De Telegraaf.
Voor dat soort mensen heb ik totaal geen respect. Ik walg ervan. Van andermans spullen blijf je af, helemaal als die spullen op een crash site liggen tussen 298 lijken die net uit de lucht zijn komen vallen door een aanslag van pro-Russische rebellen. Wat een stelletje mafketels, zeg. Zijn ze soms ziek in hun hoofd?
Er zijn in de eerste uren na de crash 'gelukkig' veel videobeelden gemaakt. Misschien kunnen de criminelen worden opgespoord via die beelden, en anders via andere middelen. Immers, iemand die met een creditcard aankopen doet, moet ergens in een van de winkels zijn gefilmd door een beveiligingscamera. Hetzelfde geldt voor mobieltjes en laptops: die zijn best op te sporen als ze inderdaad in gebruik zijn.
Het beste zou zijn als de daders zelf tot inkeer komen en de gejatte spullen teruggeven aan de nabestaanden, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. Want we hebben hier wel te maken met tuig van de richel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten