Zo gesloten is de VVD-vrijdenkersruimte

Geen categorieaug 27 2011, 17:44
Het is yesterday's news dus u bent het vast alweer vergeten, maar ik wil toch nog even terugkomen op de 'schandalige' sluiting van de vrijdenkersruimte in het Tweede Kamergebouw.
'Wegens regeringsdeelname gesloten', kopte zelfbenoemd kwaliteitskrant De Pers gisteren. Omdat DDS graag roert waar het stinkt en drukt waar het pijn doet, leggen we deze kwaliteitsjournalistiek eens langs de meetlat die we voor het gemak maar even 'waarheid' noemen. Goed, hoe gesloten is precies die vrijdenkersruimte?
Oh, oei. Wagenwijd geopend. Dat is nog eens pijnlijk. En hee, staat daar een tafel? De VVD is vast en zeker niet zo goed in ontruimingen.
Mijn hemel, ze zijn inderdáád niet zo goed in ontruimen. De VVD heeft zelfs een prent laten hangen waarop wijlen hun eigen leider Hans Dijkstal als een marionet wordt afgebeeld. Maar wacht eens even, ze zullen dan toch niet ook nog allemaal boeken in de kast hebben die er helemaal niet mogen staan van de anti-vrijheid-van-meningsuiting-Polizei?
Ja hoor eens, nu gaat het helemaal mis. Zien we daar 'Vrijheidsstreven in verdrukking' staan? Ironisch hoor. Zelfs Keynes staat ertussen. Linkse boeken, daar houden de rechtse anti-vvm-knokploegen helemaal niet van. Ik mag hopen dat ze in ieder geval de immer kritische en extreem-linkse kranten hebben opgezegd.
Nope, zelfs dat niet.
Zeg, Marcia Nieuwenhuis van De Pers, wat was er nou eigenlijk gesloten en ontruimd? Volgens de VVD hebben ze nog steeds een vrijdenkersruimte maar hebben ze de vrij statische collectie (er was al anderhalf jaar niets meer aan gedaan) opgeschoond.
Is het soms omdat jullie er toch een beetje van baalden dat jullie vriendje Tofik Dibi én zijn 'Wilders brengt u en de samenleving ernstige schade toe'-poster, én zijn kunstwerkje waarop Anne Frank met een Palestinasjaal staat afgebeeld, gewoon mocht ophangen terwijl jullie nog zo hoopten dat dat niet zou gebeuren? Liefst twee jaar lang hebben die kunstwerken er gehangen, het is inderdaad best wel pijnlijk voor links-liberaal journalistenvolk om te zien dat dat zomaar kan bij de VVD.
Maar Marcia Nieuwenhuis vindt het natuurlijk veel leuker om vol te houden dat de VVD alleen VVD-welgevallige meningen tolereert. En dat siert de echte kwaliteitsjournalist. Met je Tegel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten