Zo wereldvreemd is de Dierenpartij

Geen categorieaug 07 2012, 10:15
De Partij voor de Dieren wordt steeds radicaler. Het is soms echt even schrikken als je Marianne Thieme hoort praten. Ze stelt de veiligheid van één dier boven de veiligheid van tientallen treinreizigers.
Een dier op een voetstuk plaatsen: het gebeurt vooral bij eigenaren van poesjes, hondjes en konijntjes. Het vereren van een huisdier is op zich vrij onschuldig, maar het kan soms doorslaan. Een mens moet weten dat hij de báás is over het huisdier en dat het huisdier niet de báás is over de mens. Zo gaat het ook met vee. De mens bepaalt wat er moet gebeuren met koeien, kippen en varkens. Maar sommige mensen plaatsen ieder dier(tje) op een voetstuk.
Marianne Thieme is zo iemand. De lijsttrekker van de Partij voor de Dieren handelt vanuit het idee dat dier en mens gelijkwaardig zijn. Een mens is dus evenveel waard als een dier. Als je een dier wil slachten, moet je bij jezelf nagaan: zou je ook een mens slachten om aan vlees te komen? Het is een levensgevaarlijke gedachtegang.
Tot zover de samenvatting van het wereldbeed van Thieme.
Gisteren twitterde ze: "Bizar, NS schorst medewerker die gewonde zwaan van het spoor redde, wat zouden ze dan willen?" Ze twitterde dat naar aanleiding van het bericht over de storingsmonteur die het spoor op wandelde om een gewonde zwaan van de rails te halen. De NS is van mening dat het veiligheidsprotocol is geschonden.

Donderdag was het treinverkeer ten westen van Amsterdam CS verstoord doordat er een gewonde zwaan op de rails lag. De monteur hoorde dat via de omroepinstallatie, trok een veiligheidshesje aan en liep erop af, zo vertelt hij in De Telegraaf. Vervolgens nam hij het dier op en bracht het naar de dierenambulance.

De NS riep de monteur op het matje omdat hij niet bevoegd is om op het spoor te lopen. Zijn handelen had tot gevaar voor hem en anderen kunnen leiden, zegt de NS. In afwachting van een onderzoek naar de precieze toedracht is de man met betaald verlof gestuurd.

Thieme is flabbergasted. Een man die zijn leven en het leven van tientallen, zo niet honderden treinreizigers op het spel zette om één gewonde zwaan te redden, dat zou toch ieder mens moeten doen? Is het geen heldendaad om jezelf op te offeren voor een gewonde zwaan? Nee, dat is het niet.
De man is geschorst in afwachting van een onderzoek. Als hij niet juist heeft gehandeld - als hij dus het leven van zichzelf en anderen in gevaar heeft gebracht door zomaar het spoor op te wandelen - dan is de schorsing meer dan terecht. Dan moet hij misschien zelfs nog wat langer worden geschorst. Dat Thieme daar helemaal niets van begrijpt, bewijst dat zij wereldvreemd is en dat de Dierenpartij een derde zetel echt niet verdient. De Partij voor de Dieren is niet meer dan de zoveelste variant op de weg-met-ons-partijen die ons land rijk is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten