Zoveelste PvdA'er verrijkt zich ten koste van belastingbetaler

Geen categorieapr 09 2014, 15:14
Is 'bereidheid om te stelen' een voorwaarde die de PvdA stelt voor politici?
Het zal weer eens niet zo zijn: vandaag werd bekend dat de voormalige fractievoorzitter van de PvdA in Delftzijl opgepakt is omdat hij... uit de partijkas heeft gestolen.

Een oud-fractievoorzitter van de PvdA in Delfzijl wordt ervan verdacht geld uit de partijkas te hebben gehaald. De gemeenteraadsfractie van de PvdA en de gemeente Delfzijl hebben aangifte wegens verduistering gedaan. Volgens de PvdA heeft de voormalig fractievoorzitter in 2012 en 2013 een bedrag van 3850 euro in eigen zak gestoken. Omdat het om geld ging dat de partij van de gemeente had gekregen, heeft ook de gemeente aangifte gedaan.

Men kwam de diefstal op het spoor bij het doornemen van de jaarrekeningen. Tot de meest recente verkiezingen was hij gemeenteraadslid. Oh, en in de tussentijd heeft hij al bekend.
De lokale PvdA-fractie zegt, hilarisch genoeg, geschokt te zijn. "Dit is volstrekt onacceptabel. We zijn met stomheid geslagen. We hadden geen enkel signaal dat dit aan de orde was. We hebben direct aangifte gedaan, de zaak is nu aan het openbaar ministerie."
Hoe kun je als PvdA nou in vredesnaam geschokt en verbaasd zijn dat je bestuurders stelen? Er zijn onderhand zoveel stelende sociaaldemocraten betrapt, je krijgt het idee dat het deel uitmaakt van de cultuur van die partij. Nog even en we krijgen te horen dat potentiële kandidaten die aangeven tegen diefstal zijn niet langer welkom zijn bij de PvdA. 'Ga maar naar een eerlijke partij! Daar doen wij niet aan mee!'
Is het een idee dat PvdA-raadsleden e.d. vanaf nu continu in de gaten worden gehouden door de daartoe gemachtigde autoriteiten? Zo niet, dan kunnen we de kassen van die partij wellicht onderbrengen bij onafhankelijke waarnemers die ervoor zorgen dat niemand er zomaar iets uit kan halen: een ieder die geld wil heeft geschreven toestemming nodig van tenminste twee bestuursleden. Als dat het geval niet is gaat de spaarpot niet open; nu niet, nooit.
Misschien dat dit soort wanpraktijken dan verdwijnen bij de sociaaldemocraten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten