Zure studenten kunnen geen grapje hebben

Geen categoriemrt 09 2012, 17:00
Woede over Josef Fritzl-feest.
De Maastrichtse studentenvereniging Circumflex heeft de woede van honderden studenten over zich heen gehaald door in een promotiefilmpje voor een feest te verwijzen naar Josef Fritzl, de man die zijn eigen dochter 24 jaar opsloot om haar te verkrachten.

„Zou jij naar een feest gaan verkleed als Josef Fritzl die zijn eigen dochter 24 jaar lang opsloot om haar stelselmatig te verkrachten?” aldus het woedende pamflet dat is geschreven door een redactrice van het Maastrichtse studentenblog MaasAction. De blog is speciaal opgericht door een groep studenten uit protest tegen de uitingen van Circumflex. Het in het gewraakte filmpje gebruikte onderschrift bij de foto van Fritzl luidt: „Josef Fritzl, an animal, a monster, a do it yourself hero.”

Ook over een poster dat het Circumflexdispuut Pisimopsantee aanprijst met een afbeelding van een dronken, masturberend meisje is grote verontwaardiging ontstaan. „Het meisje ziet er kwetsbaar, weerloos, hulpeloos en machteloos uit. Haar afbeelding is gebruikt om jongens naar de vereniging te lokken. Zou jij misbruik van haar maken terwijl je zo op haar neerkijkt? Is dit hoe wij neuken?” aldus MaasAction.

Op de site van studentenblog MaasAction stroomden gisteren de reacties binnen. Studenten noemen de promotie van het feest en het dispuut ’walgelijk’, ’triest’ en een schrijnend voorbeeld van hoe jonge mensen ’afgestompt’ zijn geraakt onder het overstelpende aanbod van seks en geweld op tv en internet.

Tja, het is misschien wat smakeloze studenten-humor, maar ook niet veel meer dan dat. Beter de boel met een beetje humor benaderen, dan al zo jong zo zuur te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten