arash mashadi column

-Arash Mashadi- Het demoniseren van rechtse politici moet stoppen!

Opiniefeb 06 , 10:00
Op 6 mei 2002 werd het leven van Pim Fortuyn abrupt en tragisch beëindigd, een gebeurtenis die niet alleen het land in rouw dompelde, maar ook de schijnwerper wierp op de kracht van woorden en het verhitte politieke klimaat. Pim Fortuyn werd in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van dat jaar niet alleen gepassioneerd gevolgd door de media, maar ook systematisch gedemoniseerd door sommige tegenstanders binnen de politiek en de media, wat uiteindelijk resulteerde in een tragedie die Nederland diep trof.
Gewaarschuwd Pim Fortuyn had voor zijn moord gewaarschuwd dat als hem iets zou overkomen, dit te wijten was aan de media en politici die hem op systematische basis bleven demoniseren en uitmaakten voor fascist of xenofoob.
Ad Melkert Ad Melkert, de lijsttrekker van de PvdA (Partij van de Arbeid), was een van de politici die Fortuyn bekritiseerde en regelmatig een "fascist" en "xenofoob" noemde om Fortuyn's standpunten over immigratie en integratie te karakteriseren. Standpunten die destijds als controversieel werden beschouwd door politici en journalisten. Na de dood van Pim Fortuyn heeft Ad Melkert zich meer teruggetrokken en zich meer op de achtergrond gehouden. Hoewel hij niet direct verantwoordelijk was voor de dood van zijn collega, is de kans groot dat hij zich schuldig heeft gevoeld voor het klimaat dat was gecreëerd.

Herhaling

Je zou denken dat wij na de dood van Pim Fortuyn hebben geleerd om rekening te houden met het demoniseren van politici. Immers bestaat een deel van de harde kern van linkse partijen vaak uit extremistische groeperingen zoals ANTIFA of XR. Deze groeperingen zijn vaak overtuigd dat het toepassen van geweld geoorloofd is tegen individuen, wanneer levensopvattingen niet overeenkomen met die van hen. Vaak zijn linkse activisten volledig overtuigd van hun gelijk.
Zo blijven Jesse Klaver en Frans Timmermans herhaaldelijk rechtse politici persoonlijk verantwoordelijk houden voor maatschappelijke problemen die wij in Nederland hebben. Schandalig is dat de meeste politici niet eens in een regering hebben gezeten en dat deze beschuldigingen niet alleen vals maar ook nog eens onwaar zijn.

Wybren van Haga 

Dergelijke valse beschuldigingen leiden ook tot verwerpelijke resultaten. Op 23 juni 2022 brak een wildvreemde man in de woning van voormalig Kamerlid en partijleider Wybren van Haga (BVNL) in. 'Waar is Van Haga?' riep hij. Hij had het ook over een mitrailleur. Je zou denken dat deze man een flinke gevangenisstraf zou krijgen, niets is minder waar! Deze man stond binnen de kortste keren op straat. Dit terwijl de man die met een fakkel voor het huis van Sigrid Kaag stond vijf maanden de cel in moest.

Thierry Baudet 

Ook partijleider Thierry Baudet (FVD) is niet gespaard gebleven. Op 26 oktober 2023 was Thierry Baudet in Gent om een lezing te geven bij een Vlaamse studentenvereniging. Vlak voordat hij het gebouw binnenliep, kreeg hij een klap op het hoofd met een paraplu. De dader was een man van Oekraïense afkomst en riep nog anti-Russische leuzen. In november kreeg Baudet opnieuw een klap tegen zijn hoofd toen een 15-jarig lid van ANTIFA hem met een fles tegen zijn hoofd sloeg. Ook deze dader heeft niet lang vastgezeten en werd snel vrijgelaten.

Conclusie 

Wat de gebeurtenissen omtrent Pim Fortuyn, Thierry Baudet en Wybren van Haga gemeen hebben, is dat zij allemaal politici zijn die door linkse politici systematisch gedemoniseerd worden. Ze worden regelmatig uitgemaakt voor extremistisch, fascistisch, xenofoob, enzovoort. Het hypocriete is dat linkse politici zoals Jesse Klaver, Frans Timmermans en Sigrid Kaag wel direct alarm slaan en beweren dat ze zich zorgen maken over de polarisatie in Nederland, terwijl ze zelf het boegbeeld van polarisatie en het aanzetten tot geweld zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten