portraitfactorynl de dagelijkse standaard 142 thierry baudet

Schokkend! FVD moet campagne stilleggen na aanslag van Oekraïense straatterrorist

Opinieokt 28 2023, 17:00
Nederland is opgeschrikt door een zorgwekkend incident: Thierry Baudet, de voorman van Forum voor Democratie, is aangevallen tijdens een bezoek aan Gent in België. De aanval, gepleegd door een Oekraïense man, heeft fysieke en psychologische gevolgen gehad voor Baudet en zijn jonge gezin, resulterend in een lichte hersenschudding en een tijdelijke pauze van de verkiezingscampagne. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, niet alleen voor Baudet en FVD, maar voor de Nederlandse politiek in zijn geheel.
FVD heeft besloten om de campagne tijdelijk stil te leggen, en dat is een begrijpelijke keuze. Gezondheid en gezinswelzijn moeten altijd vooropstaan, zeker in tijden van politieke strijd. Maar het is belangrijk om stil te staan bij de bredere implicaties van dit incident. Ongeacht politieke voorkeur, moeten we ons verenigen in de veroordeling van geweld tegen politici. Het is een aanslag op de democratische waarden waar ons land voor staat.
Er zijn zorgen geuit over de mogelijke impact van dit incident op het politieke klimaat in Nederland. Het is van cruciaal belang dat we kritisch blijven, maar wel met respect voor elkaar en voor de democratische spelregels. De politiek mag nooit een plek worden waar geweld en intimidatie de overhand hebben.
Dat is tenminste de theorie. We zien nu dat dit niet opgaat in Nederland (en België). Blijkbaar horen intimidatie en geweld nu wél bij het politieke spel - en dat is extreem gevaarlijk.
Het is opvallend dat er in sommige kringen een zekere mate van schouderophalen lijkt te zijn over het incident. Dit is teleurstellend en gevaarlijk. We moeten met zijn allen pal staan voor een vreedzaam en respectvol politiek debat. Je krijgt helaas de indruk dat hier in linkse kringen heel anders over wordt gedacht. Daar juichen ze het toe dat FVD de campagne stil legt.
Laten we hopen dat Baudet snel herstelt en dat dit incident ons allen aan het denken zet over het belang van respect en dialoog in de politiek... en met name over de ongelooflijke demonisering van FVD. Want wat die partij steeds weer over zich heen gestort krijgt, tja, daar lusten de honden werkelijk geen brood van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten