adult 1867743 1280

Waar let je op bij de aanschaf van een sport bh?

sportjun 23 2023, 21:19
Het dragen van een sport bh is voor veel vrouwen vervelend genoeg nog niet vanzelfsprekend. Toch zou dit wel zo moeten zijn. Een sport bh zorgt namelijk voor extra ondersteuning van je borsten, waardoor je niet alleen een stuk comfortabeler kunt sporten, maar ook voorkomt dat je last krijgt van je rug, nek of schouders of in het ergste geval, aangetast borstweefsel. Er heerst namelijk nog wel eens twijfel over het feit of er spieren in de borsten aanwezig zijn, wat dus niet het geval is. Een goede sport bh is dus essentieel, maar waar let je eigenlijk op bij de aanschaf van een goede sport bh?
De juiste ondersteuning
Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een sport bh is de mate van ondersteuning die het biedt. Tijdens het sporten worden de borsten blootgesteld aan beweging in verschillende richtingen, waardoor ze kunnen oprekken en pijnlijk kunnen aanvoelen. Een goede sport bh moet voldoende compressie en stevigheid bieden om de borsten op hun plaats te houden en schokken te absorberen. Let bij het passen van een sport bh op de bandjes en de onderband om te zorgen voor een goede ondersteuning. In principe kun je de sport bh qua pressie vergelijken met een Anita care prothese bh, alleen dan vooral geschikt voor het sporten.
Comfort
Naast ondersteuning is comfort natuurlijk ook belangrijk bij het kiezen van een bh voor tijdens het sporten. Een comfortabele bh zorgt ervoor dat je je vrij kunt bewegen tijdens het sporten, zonder dat je wordt afgeleid door irritaties of knellende bandjes. Kies voor een sport bh gemaakt van ademende materialen die vocht kunnen afvoeren, zoals polyester of nylon gemengd met spandex. Zorg ervoor dat de bh goed past en dus niet schuurt of knelt op je lichaam tijdens het sporten. Vooral wanneer je wat intensiever sport, heb je het vaak pas achteraf in de gaten. Door de adrenaline voel je niets, waardoor het flink kan gaan irriteren.
De juiste pasvorm en maat
De juiste maat en goede ondersteuning gaan in principe hand in had. Het is daarom van belang om de juiste maat en pasvorm te vinden bij het kiezen van een sport bh. Een te losse bh biedt vaak niet voldoende ondersteuning, terwijl een te strak bh ongemak kan veroorzaken en de bloedsomloop kan belemmeren, waardoor je het gevoel hebt dat je naar adem moet happen. Neem daarom rustig de tijd om je maat op te meten of laat je adviseren in een sportzaak. Let op de omtrekmaat van de onderband en de cupmaat voor een goede pasvorm. Een sport bh moet stevig maar niet knellend aanvoelen en mag geen gaten of ruimte aan de boven- of zijkanten hebben.
Tot slot
Het kiezen van de juiste bh voor tijdens het sporten kan ervoor zorgen dat je jezelf qua prestaties overstijgt. Zorg er dus voor dat je dit niet onderschat en wat minder geld uitgeeft aan een nieuwe legging, maar wat extra investeren in een goede bh. Nu ondervind je er misschien nog geen hinder van, maar op lange termijn kan dit
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten