Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

DDS-TV

Bezuinigen kan volgens de staatsomroep nooit op een normale manier. Het zijn altijd "grote" of "enorme" of "pijnlijke" bezuinigingen. Maar in Frankrijk doen ze er blijkbaar nog een schepje bovenop. Daar staan "kolossale" bezuinigingen op het programma! Nou, nou.

Volgens de NOS gaat het om 50 miljard euro, maar wat de kijker niet te horen krijgt is dat dat bedrag over een periode van drie jaar wordt verdeeld. Dan valt het dus nog wel mee.

Wat de kijker ook niet te horen krijgt is dat de Franse staat vorig jaar al meer dan 30 miljard euro bezuinigde en dat nog altijd meer dan 1,4 biljoen euro uitgaf: meer dan de helft van het Franse bruto binnenlandse product. 50 miljard is, naar Franse maatstaven, dus allesbehalve kolossaal. Het zal niet eens genoeg zijn om de begroting in evenwicht te brengen!

Over DDS-TV:

DDS-TV schaduwt (soms serieus, soms met een knipoog) de nieuwsmakers en de pratende poppen die de programma's vullen. Als ze blijk geven van vooringenomenheid, of op een andere manier over de schreef gaan (of in zeldzame gevallen op bewondering kunnen rekenen), zullen ze zichzelf hier kunnen terugzien.

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.